• +31 (0)79 323 9558
  • Röntgenlaan 5, 2719DX Zoetermeer

No cure no pay


Mijn zaak melden

Meld uw zaak aan bij letselschade-advocaat mr. Thomas van Dijk


Letselschade claimen kan nu ook ‘no cure no pay’ via uw letselschade-advocaat.

 

Profiel foto Advocatenkantoor Thomas van Dijk5 jaar no-cure-no-pay experiment

Vanaf 1 januari 2014 mogen óók letselschadeadvocaten op basis van no-cure-no-pay werken. No-cure-no-pay geldt alleen voor zaken waarin discussie is over de aansprakelijkheid of het causaal verband. Gedacht kan dan worden aan medische fouten of beroepsziektenzaken. Het gaat om een experiment van 5 jaar. (Persbericht op asp-advocaten.nl)

 

 

Wat is het voordeel van no-cure-no-pay voor slachtoffers van letselschade?
Tot 1 januari 2014 mocht een advocaat geen direct belang hebben bij de uitkomst van een zaak. Dat is nu veranderd, want als er geen schadeuitkering volgt, dan krijgt de advocaat niets betaald. Volgens mr. Van Dijk geeft dit eens te meer de garantie dat de advocaat alles zal doen om uw zaak te winnen.

 

Betere toegang tot het recht

Mr. Thomas van Dijk vindt het no-cure-no-pay ook een goede zaak, omdat financieel minder draagkrachtige letselschadeslachtoffers nu zonder financieel risico een advocaat kunnen inschakelen. Daardoor biedt het een extra mogelijkheid tot bijstand van letselslachtoffers.

Geldt het voor alle letselschadezaken?

Nee. Er is afgesproken dat letselschadeadvocaten alleen via no-cure-no-pay mogen werken bij ingewikkelde zaken waarbij de aansprakelijkheid niet op voorhand duidelijk is. Voorheen konden schaderegelingsbureau’s al wel via het no-cure-no-pay principe werken en dit leidde vaak tot onnodige kosten voor letselschadeslachtoffers. Want sommige bureau’s passen dit toe op zaken waar de aansprakelijkheid al duidelijk is en het toch wel tot een uitkering zal komen. Daardoor betalen slachtoffers onnodig veel voor bijstand.

Hoe ziet de beloningsvorm er voor letselschade-advocaten er dan precies uit?

Om uitwassen zoals bij schaderegelingsbureau’s te voorkomen, is een genuanceerde beloningsvorm bedacht: de Resultaatsafhankelijke Urenbasis Beloning (RUB). Dat betekent dat alleen uren (geen percentages) in rekening kunnen worden gebracht en wel tot een maximum van 35% (inclusief BTW) van de totale toegekende claim.